Lieve ZOKA-liefhebber,

Met heel veel pijn in ons hart hebben wij als bestuur van Stichting Zomerkampen Breda vanavond besloten dat onze kampen van 2020 niet door kunnen gaan.

De zomerkampen biedt deelnemers jaarlijks een prachtige ervaring in het samen zijn en samen kunnen beleven van mooie momenten. Het doen van leuke spelletjes en gave activiteiten. Het is uiteindelijk onmogelijk gebleken om deze zoka-ervaring te kunnen bieden in deze huidige tijd.

Een van de belangrijkste uitgangspunten van Stichting Zomerkampen Breda is dat wij voor onze deelnemers een veilige en leuke omgeving willen creëren waaraan zij zonder zorgen kunnen deelnemen. Wij hebben gekeken naar de mogelijkheden om ook dit jaar deze ervaring aan onze deelnemers te kunnen bieden. Dit hebben wij ook voorgelegd aan de GGD en het RIVM. Echter zien zij geen mogelijkheid om dit op een juiste manier te organiseren waarbij rekening wordt gehouden met de bepaalde afstandsnorm, hygiëneregels en het samenscholingsverbod.

Voor ons als stichting is dit besluit extra zwaar en pijnlijk, omdat wij dit jaar ons jubileum ’50 jaar zoka’ zouden vieren.

Als bestuur vinden wij het onze plicht om verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers (kinderen en vrijwilligers). Het op dit moment door laten gaan van de zomerkampen zou een onacceptabel risico opleveren.

Hoe nu verder?
Dat de zomerkampen niet door zullen gaan is nu helaas een feit. Wel zullen wij als bestuur de komende weken samen met de gemeente Breda en verschillende maatschappelijke organisaties gaan bekijken wat er wel mogelijk is in de zomerperiode. Hiervan zullen wij u op de hoogte houden.

Voor nu wensen wij u vooral een goede gezondheid toe. Blijf veilig, blijf thuis en hopelijk tot snel weer.

Met vriendelijke groet,
namens Stichting Zomerkampen Breda

Wilfred Huijsmans
Voorzitter